Valentijnsdag drijft prijs bloemen flink op

EELDE - In de aanloop naar de dag van de liefde gaan aanbod en prijs bij de Bloemenveiling in Eelde flink omhoog rond Valentijnsdag.
Deze week was de topdrukte voor de veiling, omdat bloemenverkopers meer inslaan voor Valentijnsdag. Vooral de klassieke rode rozen zijn in trek.

Meer reclame

Volgens veilingmeester Arco Kors wordt Valentijnsdag steeds populairder. "Ik merk dat er meer reclame wordt gemaakt voor Valentijnsdag door allerlei filmpjes en natuurlijk Facebook."
Rozen van 2,50 euro
Die toename in populariteit leidt onder meer tot een jaarlijks groeiend aanbod van het aantal bloemen. "In totaal hebben we zo'n 520 karren met bloemen. Op een normale donderdag zijn dat er ruim 400", zegt Kasper Jonker, teamleider van de veiling.
De prijs ligt boven de euro voor een roos. "Hier wordt 1,10 euro tot 1,30 euro voor een roos betaald", zegt Jonker. "Dat leidt in een winkel toch al snel tot een prijs van 2,50 euro."

Spannende week

Voor de bloemisten, die vanuit het hele Noorden naar Eelde komen, is het een spannende week. Ze proberen op de veiling de mooiste rozen voor een zo laag mogelijke prijs te krijgen.
Bloemist Joost Meijerink van De Anjer Bloemsierkunst in Zuidlaren zegt tevreden over zijn 'vangst' te zijn. Bovendien is hij er helemaal klaar voor, zijn zaak is omgetoverd in Valentijnsland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.