Burgemeester De Wolden begrijpt ophef over mogelijke komst azc Echten

ECHTEN - Burgemeester Roger de Groot van De Wolden kan zich de ophef voorstellen die in Echten is ontstaan over de komst van een asielzoekerscentrum.
In recreatiepark Van Harte in Echten komt mogelijk een azc voor 300 vluchtelingen. Gisteravond overhandigden ongeveer 45 tegenstanders een petitie aan eigenaar Johan Koops van het recreatiepark. Eerder hingen ze al protestborden op in het dorp.

Onveiligheid

"Het is niet niks als je zomaar een azc in je achtertuin krijgt. Dat is heftig en geeft onzekerheid", aldus burgemeester De Groot. "Het gaat meestal om een gevoel van onveiligheid. Mensen zien veel beelden in de media en dat houdt ze bezig."

Respect

"Iedereen mag een mening hebben, en die mag je uiten, maar wel met respect. Gelukkig gaat het redelijk goed, ook gisteravond."

Protestborden

Burgemeester De Groot heeft dit weekend wel weer protestborden laten verwijderen die waren opgehangen. "Die waren gericht op de persoon of waren discriminerend", aldus de burgemeester. "Neutrale borden laat ik hangen."
Komende week neemt het een college een besluit over de komst van het azc.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.