Misverstandje zorgt opnieuw voor ophef over vleermuisboom

TYNAARLO/YDE - Een foutje van de gemeente Tynaarlo heeft voor commotie gezorgd.
Een medewerker van de gemeente dacht dat hij de gekapte vleermuisboom uit Yde liet zien aan RTV Drenthe, maar het was de verkeerde boom. En dus kwam er klacht binnen bij de gemeente.

Twijfels

Het foutje is pijnlijk, omdat de kap van de kastanje in Yde gevoelig ligt. Tegenstanders betwijfelden of de boom wel echt ziek was. Bovendien werd de kastanje gebruikt door vleermuizen die op de zolder van het Yders Hoes wonen.

Verplaatst

"De boom lag op een grote stapel, maar was zonder dat ik het wist verplaatst", vertelt Fred Bisschop, de opzichter van de gemeentewerf. "Helaas heb ik daardoor de verkeerde boom laten zien." De boom die in het filmpje van vorige week te zien is, is een kastanje met dezelfde ziekte uit het dorp Tynaarlo.
Als iedereen de boom heeft gezien wordt hij versnipperd. De snippers worden gebuikt in de industrie als biomassa. De gemeenteraad is per brief op de hoogte gebracht van het foutje.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.