Marije Joling: Super teleurgesteld; Ik had m'n eigen race moeten rijden

SCHAATSEN - Marije Joling uit Assen is "super teleurgesteld" over haar 3.000 meter tijdens het WK afstanden in het Russische Kolomna.
Met een eindtijd van 4.06.62 werd ze vijfde. Ruim 3,5 seconde achter de winnende tijd van Martina Sablikova uit Tsjechië.
'Had bij mezelf moeten blijven'
In een rechtstreeks duel tegen de uiteindelijke wereldkampioene vloog Joling erin. "Dat moet ook om te kunnen winnen. Maar achteraf denk ik dat ik gewoon bij mezelf had moeten blijven en gewoon m'n eigen race had moeten rijden. Gewoon met rondjes van 31 seconde beginnen en dan naar 32'ers. Ja, dit is gewoon shit", zegt Joling, die haar race eindigde met een ronde van 34.4 seconde.

Zenuwen
Joling moest lang wachten totdat ze eindelijk mocht rijden en daar werd ze niet bepaald rustiger van: "Ik moest om 19.45 uur hier rijden. Dat is best wel laat. Dan heb je zo'n hele dag dat je er naar toe werkt. Je bent de hele dag met zo'n wedstrijd bezig en dan lig je een beetje op je bed. Ontspannen probeer je wel, maar je merkt gewoon dat je hartslag de hele dag hoger is. Je hebt gewoon een beetje stress en zenuwen. Zo'n dag duurt dan echt wel lang", zegt de Corendon-rijdster vanuit Rusland.

'Hier had ik mijn seizoen mooi kunnen maken, dat is niet gelukt'
De teleurstelling is extra groot omdat deze race hét moment van het seizoen had moeten worden. In de voorbereiding ging ze nog op trainingskamp op Gran Canaria om hier fit aan de start te staan: "Ja, hier had het moeten gebeuren. Hier had ik mijn seizoen mooi kunnen maken en dat is niet gelukt".
Wat nog rest voor Marije Joling is de wereldbekerfinale in Thialf in Heerenveen. Ook is ze eerste reserve tijdens het wereldkampioenschap allround in Berlijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.