FC Emmen-verdediger Streutker: Er was wel wat belangstelling in de winterstop

VOETBAL - Hij maakte in 20 van de 23 competitiewedstrijden zijn opwachting, voornamelijk als basisspeler en dus geldt Jens Jurn Streutker als een vaste waarde in de hoofdmacht van FC Emmen.
Toch speelt de centrale verdediger uit Hoogeveen nog altijd als amateur. "We zijn nog steeds in onderhandeling", laat de bijna 23-jarige Drent weten.

Contractonderhandelingen

"FC Emmen wil me graag contracteren", vervolgt Streutker. "En zelf wil ik ook graag bij Emmen blijven. De oud-speler van SC Heerenveen laat in het midden of er nog moet worden onderhandeld over de duur van het contract of de hoogte van het salaris. "Zowel de club als ik willen nog wat dingen in het contract hebben, maar ik denk dat het allemaal wel goed komt."

'Wel wat belangstelling'

Een speler zonder contract, die wel zijn wedstrijden speelt en ook nog eens naar behoren, is natuurlijk altijd interessant voor andere clubs. "Er was ook wel wat interesse, maar echt concreet is het niet geworden", laat Streutker weten. "Maar ik wilde eigenlijk ook niet weg hoor. Ik heb het prima naar mijn zin bij Emmen. Ik speel veel en dat is ideaal voor mijn ontwikkeling."

'Het leven gaat door'

De blik van Streutker is na de donderdagtraining vanzelfsprekend volledig gericht op de wedstrijd tegen RKC, de hekkensluiter van de Jupiler League. De laatste wedstrijd, vorig week bij Helmond Sport, ging met 3-2 verloren en dus zal het beter moeten. "We hebben elkaar flink de waarheid gezegd deze week en daarna de knop omgezet. Het leven gaat door. Hoe dat gaat? Iedereen wijst elkaar gewoon op de feiten. Ja, ook ik. Bij die tweede tegengoal in Helmond had ik veel steviger moeten verdedigen, al dacht ik zelf dat mijn tegenstander een overtreding maakte."
Tegen RKC is FC Emmen verplicht de drie punten te pakken, beseft Streutker. "Door de nederlaag van vorige week zwemmen we een beetje tussen de top 5 en de ploegen die net buiten de play-offs vallen in. Daarom is winst heel belangrijk."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.