Slordig E&O verknoeit mooie bekerkans

HANDBAL - De mannen van E&O hebben een mooie kans om de kwartfinale van de landelijke beker te halen verspild. In de eigen hal verloor de formatie van Edwin Kippers van Quintus: 22-25.
E&O, dat aantrad zonder De Boer, Lueks en Engels, wisselde in de openingsfase slechte momenten af met betere. Schutter Martijn Fuhler zette zijn ploeg na een kwartier spelen met drie treffers vanaf links op voorsprong (8-7). Voor de helftwissel sprongen de gasten uit Kwintsheul effectief om met de kansen, wat resulteerde in een kleine achterstand voor E&O bij rust: 13-15.

Genadeklap laat op zich wachten

Na de thee vergrootte Quintus, de zorgen voor het slordig spelende E&O. De mannen in het groen en wit wisten onder meer geen van de vijf strafworpen te verzilveren. De genadeklap liet lang op zich wachten, waardoor de Emmenaren zicht bleven houden op de kwartfinale. Met twee fraaie lobjes op rij bracht Toby Trouw de spanning terug in de wedstrijd: 17-19.

Alles of niets

Met anderhalve minuut op de klok en een 22-24 tussenstand speelde de Emmer eredivisionist alles of niets. Het werd niets: Niels van Lier deelde de beslissende tik uit. Door het verlies is buur Hurry-Up de enige overgebleven Drentse troef in de beker. De ploeg van Joop Fiege gaat volgende week woensdag op bezoek bij Cometas uit Leeuwarden.