Brunsting stopt bij VKW: Ik krijg de boel niet meer aan de praat

Harold Brunsting stapt per direct op bij VKW
Harold Brunsting stapt per direct op bij VKW
VOETBAL - Harold Brunsting stopt per direct als hoofdtrainer van VKW. De oefenmeester is van mening dat hij de boel in Westerbork niet meer aan de praat krijgt.
VKW staat twaalfde in de zondag 2e klasse K. Alleen ONB en Olyphia staan nog onder de Börkers. Brunsting was bezig aan zijn derde seizoen bij VKW.

'Betreurt, maar respecteert'

Het bestuur laat, bij monde van voorzitter Gerrie de Rouw, weten dat de club de keuze van Brunsting betreurt maar respecteert. "Het is niet onze keuze, maar Harold liet ons weten dat hij niet het gevoel heeft dat hij de boel nog aan de praat krijgt. We gaan nu op zoek naar een oplossing voor de rest van dit seizoen. We spelen nog veertien belangrijke wedstrijden in de strijd tegen degradatie. Er komt een nieuwe trainer. Wanneer en wie? Daar hebben we ons nog niet over gebogen. Komende zondag staat de trainer van de 2e selectie, Lucas Kamies, langs de lijn."

Jan Wielink

Op de vraag of Jan Wielink, de trainer die volgend seizoen naar VKW komt, een optie is om ook het huidige seizoen af te maken reageert De Rouw niet afwijzend. "Dat is natuurlijk een optie, want Jan heeft op dit moment geen club. Maar nogmaals, er is nog niets besproken. De beslissing van Harold is nog maar net genomen."

Vierde club

VKW is voor Brunsting zijn vierde club waar hij als hoofdtrainer actief was. In 2002 begon zijn loopbaan als hoofdtrainer bij HZVV. Na zes seizoen maakte hij de overstap naar Achilles 1894. Twee jaar later verkaste hij naar SC Erica, waar hij ook twee seizoenen werkzaam was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.