Raad van toezicht Vanboeijen stapt op

ASSEN - Bijna alle leden van de raad van toezicht van zorginstelling Vanboeijen in Assen gooien de handdoek in de ring.
Op de
van de gehandicapteninstelling staat een korte verklaring. Het gaat om de leden die al voor begin dit jaar in de raad zaten.

Gesprek

Voorzitter Janny Vlietstra stapt niet op. In de verklaring staat dat Vlietstra in gesprek gaat met medezeggenschapsraad en de centrale verwantenraad om te komen tot een oplossing voor de ontstane situatie. "Wij hebben gisteravond uitvoerig overlegd," aldus Vlietstra. "In het belang van Vanboeijen hebben wij besloten dat drie leden opstappen."

Onduidelijk

Het blijft onduidelijk wat de drie te maken hebben met de bestuurlijke wanorde die heerst bij Vanboeijen. "Uiteindelijk ben je als raad van toezicht medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een organisatie", zegt Vlietstra.

Chaos

Het rommelt al langere tijd binnen het management van de instelling, die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Al maanden is het een komen en gaan van managers. Regelmatig worden ontslagzaken voor de rechter uitgevochten.

Bijeenkomst

Vakbond FNV houdt volgende week een bijeenkomst voor de medewerkers van Vanboeijen in Assen. Aanleiding is de aanhoudende bestuurlijke chaos binnen de instelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.