Raedthuys: Hogere windmolens bij Pottendijk niet vreemd

Bewoners willen geen windmolens die hoger zijn dan 150 meter (Rechten: archief RTV Drenthe)
Bewoners willen geen windmolens die hoger zijn dan 150 meter (Rechten: archief RTV Drenthe)
NIEUW-WEERDINGE - Voor veel omwonenden was het een klap, het plan voor windmolens hoger dan 150 meter in het gebied Pottendijk bij Nieuw-Weerdinge. Maar volgens Raedthuys, een van de initiatiefnemers, is er niet vreemds aan.
Arjen Boesveld van Raedthuys zegt dat de enige harde eis van de gemeente Emmen de afstand van 1100 meter vanaf bebouwing is. "De maximale hoogte van 149 meter is een voorkeur, er kan van afgeweken worden. Ik snap dat de bewoners dit een lastig punt vinden, maar we kunnen onder de huidige voorwaarden geen rendabel windpark bouwen met lagere molens."

Overleg met raadsfracties

De erkende overlegpartner De Monden nodigde gisteravond een aantal raadsfracties uit om te praten over de situatie. "Ik heb wel het gevoel dat onze kritiek goed landde bij de partijen die aanwezig waren", zegt Willem Katoen van De Monden. "We zijn alleen zwaar teleurgesteld dat de grootste partij, Wakker Emmen, niet bereid was om te komen."

Ontevreden over concentratie en compensatie

Katoen is ontevreden over de mogelijke concentratie van windmolens rond de Pottendijk. Ook noemt hij de compensatie die bewoners zouden kunnen krijgen zwaar onder de maat. Boesveld bestrijdt dat en zegt dat het aspect participatie nog verder wordt uitgewerkt. "We gebruiken de input van de informatieavond om een definitief plan te maken en daar gaan we nogmaals mee het gebied in."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.