Kotsende man duwt De Harlekijn om: 350 euro boete en schadevergoeding

Het beeld De Harlekijn in Meppel (Rechten: Google Streetview)
Het beeld De Harlekijn in Meppel (Rechten: Google Streetview)
MEPPEL - Een 18-jarige man uit Meppel heeft voor het vernielen van het kunstwerk De Harlekijn in Meppel een boete van 350 euro gekregen. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 350 euro betalen. De man vernielde het beeld voor de Schouwburg Ogterop terwijl hij stond over te geven.
De man leunde na het stappen tegen het kunstwerk terwijl hij bezig was over te geven. Omstanders waarschuwden hem voor het wiebelige karakter van het kunstwerk, maar die bleken aan dovemansoren gericht. De Harlekijn viel uiteindelijk van zijn sokkel.

2.300 euro schade

De valpartij had een schadepost van 2.300 euro tot gevolg. Dat bedrag wilde de gemeente terug van de feestvierder. De advocaat van de man wilde vrijspraak. Zij wees erop dat bekend was, dat het kunstwerk instabiel was.

Instabiel

In 2014 was het ook al eens omgevallen tijdens een partijtje voetbal. Het kunstwerk werd toen niet goed hersteld. Vanaf dat moment stond het kunstwerk al minder stevig. Bovendien had de man volgens zijn advocaat niet de intentie om het beeld te vernielen.
De politierechter vond dat vernieling bewezen was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.