Rechter: Zuur gooien was zelfverdediging

De rechter oordeelde dat het zelfverdediging was (Rechten: pixabay.com)
De rechter oordeelde dat het zelfverdediging was (Rechten: pixabay.com)
EMMEN - De 51-jarige Emmenaar die zijn buurman met zuur overgoot, handelde uit zelfverdediging. Dit oordeelde de politierechter vandaag in Assen.
De Emmenaar en zijn buurman leefden al jaren met elkaar in onmin. In september kwam het tot een heftige uitbarsting. De Emmenaar weigerde buiten een gesprek aan te gaan met zijn buurman. Volgens hem werd hij vervolgens door de buurman vastgegrepen en tegen de muur gesmeten.
Emmer smijten
Hij vluchtte zijn carport in, met de buurman op zijn hielen. Toen deze wilde uithalen met zijn wandelstok, greep de man een emmer en smeet deze naar zijn belager. Restanten van een met water verdund ontvettingsmiddel kwamen op het gezicht en het lichaam van zijn aanvaller terecht.
Branderige ogen
De buurman klaagde over branderige ogen en zei dat hij na het incident wekenlang moeite had met praten en eten. De buurman wilde daarom een schadevergoeding van vijfhonderd euro.
Noodweer
De rechter oordeelde dat de Emmenaar handelde vanuit een impuls. Hij zocht die dag geen ruzie en wenste aanvankelijk niet eens in discussie te willen treden met zijn buurman. Volgens de rechter is hier sprake van noodweer en werd de man om die reden niet bestraft. De schadevergoeding werd eveneens van tafel geveegd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.