Buurtzorg is in Drenthe nog niet overal binnen

ASSEN - Drentse gemeenten gaan niet zomaar akkoord met het voorstel van Buurtzorg om de thuiszorg in hun gemeenten over te nemen van TSN.
TSN staat op de rand van een faillissement en Buurtzorg wil driekwart van de activiteiten van het bedrijf over nemen. Maar niet koste van alles, zeggen Drentse gemeenten.
Tournee
Werknemers van TSN reisden vandaag samen met vakbond FNV langs verschillende Drentse en Groningse gemeenten om de verantwoordelijk wethouders te bewegen zich uit te spreken voor Buurtzorg. Wethouder Ruud Wiersema van Assen tekende. Wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn ook, maar wel met een kanttekening.

Geen extra geld voor thuiszorg

Alberts hikt aan tegen de extra bijdrage die Buurtzorg vraagt. Borger-Odoorn zou in het nieuwe contract 75.000 euro bij moeten leggen. Dat geld is volgens vakbonden al overgemaakt door staatssecretaris Van Rijn naar de gemeenten. "Maar wij hebben dat al ingezet voor dit doel", zegt Alberts.
Ook wethouder Jan Bos van Emmen is nog niet over de streep, zo vertelde hij de protesterende TSN-medewerkers. Hij tekent niet. "Ik heb één bod en daar gaan we zorgvuldig naar kijken", aldus Bos. "Eerst kijken wat de juridische complicaties zijn."

Coevorden betaalt niet genoeg volgens Buurtzorg

Coevorden is een ander verhaal. Die gemeente heeft geen voorstel gehad van Buurtzorg, omdat de vergoeding voor het werk niet voldoende zou zijn. Coevorden moet dus zelf kijken met wie ze zaken doen. Wethouder Joop Brink: "TSN heeft altijd voor dit tarief kunnen werken. Er zijn aanbieders genoeg die voor dit tarief willen werken."
De Drentse gemeenten hopen binnen twee weken een besluit te hebben genomen. De werknemers van TSN Thuiszorg moeten nog even geduld hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.