'Voorzitter raad van toezicht Vanboeijen zette medezeggenschapsraad onder druk'

De MR van Vanboeijen wil dat Janny Vlietstra opstapt (Rechten: RTV Drenthe)
De MR van Vanboeijen wil dat Janny Vlietstra opstapt (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - De medezeggenschapsraad van zorginstelling Vanboeijen in Assen wil dat de gehele raad van toezicht opstapt.
Vanochtend werd bekend dat
van die raad van toezicht opstappen, met uitzondering van voorzitter Janny Vlietstra. De medezeggenschapsraad (MR) wil dat ook Vlietstra vertrekt. "Het is volstrekt onacceptabel dat Vlietstra aanblijft", aldus de MR.
Ben van Kessel
De medezeggenschapsraad hoopt ook dat interim-bestuurder Ben van Kessel langer aanblijft. Van Kessel wordt volgens de planning op 1 april opgevolgd door Annette Imhof. "Van Kessel moet aanblijven in het belang van Vanboeijen en de continuering van lopende processen", aldus de MR in een verklaring.
Onafhankelijke voorzitter
De MR wil dat na het vertrek van de huidige raad van toezicht er een onafhankelijk interim-voorzitter wordt aangesteld. "Iemand die geen enkele connectie heeft met Vanboeijen of één van de huidige leden van de raad van toezicht", aldus de medezeggenschapsraad. Ook wil de MR dat de nieuwe leden van de raad van toezicht, Jan Veuger en Regina Riemersma pas toetreden na een onderzoek.
Onder druk
Volgens de MR heeft Vlietstra advies van de raad niet op waarde geschat en serieus genomen. "Daarbij heeft mevrouw Vlietstra de MR ook meerdere malen fors onder druk gezet", aldus de MR. De raad wil dat Vlietstra schriftelijk verklaart af te treden als er een onafhankelijke voorzitter is gevonden.
Janny Vlietstra was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.
Chaos
Het rommelt al langere tijd binnen het management van de instelling, die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Al maanden is het een komen en gaan van managers. Regelmatig worden ontslagzaken voor de rechter uitgevochten.
Bijeenkomst
Vakbond FNV houdt volgende week een bijeenkomst voor de medewerkers van Vanboeijen in Assen. Aanleiding is de aanhoudende bestuurlijke chaos binnen de instelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.