Stem op uw favorieten voor het Sportgala Drenthe

Stem op uw favorieten voor het Sportgala Drenthe (Rechten: RTV Drenthe)
Stem op uw favorieten voor het Sportgala Drenthe (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - De nominatiecommissie van het Sportgala Drenthe heeft per categorie drie kandidaten genomineerd voor het gala van komende donderdagavond in de Bonte Wever in Assen.
Alle kandidaten die per gemeente aangedragen zijn, dingen mee naar de publieksprijs.

Talent

Turnster Sering Perdok uit Norg won goud bij de junioren tijdens het Nederlands kampioenschap op de brug. Ook was er zilver op sprong en de meerkamp. Perdok traint 31 uur per week in Heerenveen en vertegenwoordigde ons land tijdens de Europese Jeugd Olympische Spelen.
Motorcoureur Walid Soppe uit Coevorden drukte internationaal z'n neus aan het venster in de prestigieuze Red Bull Rookies Cup. In z'n debuutjaar eindigde hij twee keer op de zevende plaats. Volgend seizoen rijdt hij naast de Red Bull Rookies Cup, ook in het CEV wereldkampioenschap voor junioren, opnieuw een niveau hoger.
De laatste genomineerde is veldrijder Jens Dekker uit Fluitenberg. Hij werd Europees Kampioen bij de junioren. Daarna pakt hij ook de Nederlandse titel en de wereldtitel. Verder won hij het eindklassement van de wereldbeker en de Superprestige.

Sportploeg

De vollleybaldames van Sudosa-Desto uit Assen promoveerden naar de Topdivisie, wonnen de Noord-Nederland Cup en schopten het tot de kwartfinale van de landelijke beker.
Het zijspanduo Bennie Streuer en Geert Koerts werden op het circuit van Oschersleben wereldkampioen. Het was twintig jaar na de laatste wereldtitel van Egbert Streuer en Bernard Schnieders.
FC Emmen haalde na twaalf jaar de nacompetitie. Onder leiding van Joop Gall eindigde de ploeg in de reguliere competitie op de vierde plaats. In de halve finale van de play-offs werden de Emmenaren na twee spannende wedstrijden uitgeschakeld door Roda JC.

Sportvrouw

Volleybalinternational Laura Dijkema uit Beilen won met Oranje zilver tijdens het Europees Kampioenschap in eigen land. Ze speelde meer dan tweehonderd interlands.
Atlete Andrea Deelstra uit Dwingeloo plaatste zich tijdens de marathon van Berlijn voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Met een tijd van 2.26.46 werd ze vijfde. Ze verbeterde haar persoonlijk record met bijna zes minuten.
Fietscrosser Tessa Geerling uit Schoonebeek pakt de Nederlandse, Europese en wereldtitel in de Cruiserklasse, de fietsen met de grote wielen. Ook in de BMX-klasse wordt ze Nederlands kampioen en wereldkampioen. Geerling komt uit bij de amateurs.

Sportman

Assenaar Bert-Jan Lindeman verraste het wielerpeloton door tijdens de Giro d'Italia de bergtrui te veroveren. Het echte hoogtepunt van het seizoen was de overwinning in de zevende etappe in de Ronde van Spanje.
Schaatser Gerben Jorritsma uit Diever wint op de 1.000 meter de wereldbekerwedstrijd in Calgary. In Salt Lake City pakt hij op dezelfde afstand het brons.
Voetballer Wouter Marinus uit Zuidwolde maakt z'n debuut in de hoofdmacht van PEC Zwolle. De middenvelder doorloopt de jeugdopleiding van Heerenveen maar kiest uiteindelijk, met veel succes, voor de formatie van Ron Jans uit Tynaarlo. Hij scoorde drie keer.

Stemmen tot en met zondag

Stemmen op uw favoriete sporter kan tot en met zondag eenvoudig via deze link.
Vanaf maandag worden in De Week van het sportgala alle genomineerden aan u voorgesteld bij TV Drenthe.
Vrijdagavond is er een terugblik op het Sportgala Drenthe te zien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.