Hoofdtrainer FC Emmen: Nieuwe kans voor Lukkien?

Dick Lukkien (foto RTV Noord)
Dick Lukkien (foto RTV Noord)
VOETBAL - Gert Heerkes wordt het in ieder geval niet, maar wie wordt dan wel de opvolger van hoofdtrainer Marcel Keizer bij FC Emmen? Henk de Jong, Hans de Koning, Foeke Booy of keert Joop Gall na minder dan een jaar terug op De Meerdijk? Het zou kunnen. Toch lijkt FC Emmen opnieuw te opteren voor Dick Lukkien, die exact een jaar geleden ook al kandidaat nummer 1 was bij de Drentse club.
Veel zal afhangen van het gesprek van FC Groningen met Lukkien dinsdag
Lukkien voerde een jaar geleden diverse gesprekken met FC Emmen, maar verkoos een langer verblijf bij FC Groningen waar hij tot de zomer van 2018 onder contract staat. De 43-jarige oud-prof van SC Veendam koos voor FC Groningen, vanwege de kans om door te groeien als hoofdtrainer. "Dat klopt", laat Lukkien weten. "Al heb ik nooit de toezegging gehad dat ik, bij een vertrek van Erwin van der Looij, automatisch hoofdtrainer word." Aanstaande dinsdag gaat Lukkien met de clubleiding van FC Groningen om tafel. "Ik hoop daar wel wijzer te worden."
Clausule
Lukkien wil er niet op ingaan, maar toch is het niet ondenkbaar dat een 'nee' van FC Groningen-directeur Hans Nijland bepaalde dingen in een stroomversnelling zet. Het is geen geheim dat Lukkien dolgraag op eigen benen wil staan en ook een clausule heeft op laten nemen in zijn contract dat hij mag vertrekken als hij ergens de kans krijgt om hoofdtrainer te worden. "Dat geldt overigens alleen voor een vertrek na een seizoen. Is het tussentijds, dan zal er een vergoeding moeten komen", laat Lukkien weten.
Poll
Op twitter kunt u stemmen voor uw favoriete opvolger van Keizer. Klik hieronder:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.