ACV laat kans om te stijgen liggen

VOETBAL - ACV heeft op eigen veld een punt laten liggen tegen laagvlieger Urk. In een doelpuntrijk duel bleken twee doelpunten van Danny Menting niet genoeg voor de volle buit: 3-3.
De thuisploeg kwam twee keer op achterstand en twee keer poetste spits Danny Menting de achterstand weg. In de vierenzestigste minuut zette Erich Jongeling de Asser Hoofdklasser op een 3-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd bepaalde Urk de eindstand op 3-3.

Opgelegde kansen in eerste bedrijf

Trainer Hans de Jong was na afloop ontevreden over de puntendeling. "De eerste helft krijgen we drie, vier opgelegde kansen om gewoon met 3-1 de rust in te gaan", vertelt de vertrekkende coach op Radio Drenthe Sport. "De tweede helft had beide kanten op kunnen vallen. Dat zijn allemaal lange ballen, links en rechts. Elke standaardsituatie was levensgevaarlijk voor beide goals".
Door het gelijke spel laat de hoofdklasser uit Assen een kans liggen om de subtop in te stormen. "Als je twee punten meer gehaald had vandaag, dan had je gedeeld vierde gestaan", is De Jong eerlijk.

Vertrekkende Menting opnieuw belangrijk

Na de prachtige omhaal van vorige week, deed Danny Menting opnieuw mooie dingen voor ACV. Volgend seizoen is de voormalige speler van FC Emmen en SC Veendam te bewonderen in het shirt van SC Genemuiden. Als het aan De Jong ligt blijft Menting nog even scoren in het donkerblauw en zwart. "Danny doet het prima op dit moment. Ik vind het wel goed dat hij dit blijft doen. Dan maakt hij nog een hoop goals voor ons".
ACV blijft na vanmiddag staan op een zesde plaats in de hoofdklasse C. De formatie heeft tweeëntwintig punten uit vijftien duels.