Dieven stelen vier crossmotoren uit schuur: 'Beloning als de daders gepakt worden'

ASSEN - Hij had vier crossmotoren in de schuur staan, maar een aantal maanden geleden werden er al drie gestolen. Afgelopen week bleek ook dat de vierde motor verdwenen was.
Dieven drongen de schuur van Mattie van der Heide uit Assen binnen en namen de motor mee. Dat kan volgens de eigenaar niet makkelijk zijn gegaan. "De laatste motor, een Yamaha WR400, lag aan een dik kettingslot."

'Mooie nieuwe Enduromotor'

Een aantal maanden geleden werden drie andere crossmotoren ook al gestolen. Eén daarvan stond nog maar een paar dagen in de schuur. "Ik dacht ik koop een mooie nieuwe Enduromotor, maar een paar dagen later was hij weg." Een enduromotor is een crossmotor waar je ook de weg mee op mag.

10.000 euro schade

Behalve de motoren namen de dieven ook reserveonderdelen, helmen en een crossbril mee. In totaal zit Van der Heide met een schadepost van zo'n 10.000 euro. Hij is dan ook bereid tot het geven van een beloning. "Maar dan moeten de daders wel gepakt worden."

'Het kan raar lopen'

Zelf heeft Van der Heide er een hard hoofd in dat zijn vier motoren worden teruggevonden. "Ik heb niet zoveel hoop, maar het kan raar lopen", zegt hij. "De motoren zijn relatief makkelijk kwijt te raken. Ik denk dat ze in onderdelen verkocht worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.