Gehavend WKE doet zichzelf weer tekort

VOETBAL - WKE is tegen de vierde nederlaag in vijf wedstrijden aangelopen. In Friesland verloor de ploeg van Paul Weerman, die vanochtend voor de tweede keer vader was geworden, van laagvlieger SWZ Boso Sneek: 2-1.
Al na een kwartier keken de Emmenaren, die vier geschorste basisspelers misten, tegen een 2-0 achterstand aan. Derguti benutte al in de derde minuut een penalty en Andringa vergrootte na zestien minuten de zorgen voor WKE. "Bij beide goals stonden we te verdedigen als vierdeklassers", baalde Weerman. De Emmer topklasser kreeg in de eerste helft één goede kans via spits Kavak. Hij zag een kopbal, na een voorzet van Wolters, gepakt worden door Sneek-doelman Robin Kist.

Doelpunt Robby Holder

In de tweede helft ging WKE op jacht naar de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd bracht Robby Holder de spanning terug in de wedstrijd, door via de binnenkant van de paal te scoren. In de slotfase kreeg was aanvoerder Anton Jongsma nog twee keer dichtbij de gelijkmaker. Een schot van invaller Bernardo Veenvliet probeerde de nummer 10 van WKE tevergeefs achter het standbeen te promoveren tot doelpunt en in de allerlaatste seconde zag hij zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel.
Weer rood
Overigens eindigde WKE het duel tegen SWZ Sneek met tien man. Maurice Kampman pakte alweer de zevende directe rode kaart voor WKE van het seizoen. "Ongelooflijk. De kaart was terecht en dan is het voor mij onbegrijpelijk dat Maurice in de kleedkamer nog boos is op de scheidsrechter. Ik vind dat triest."