Nieuw Buinen en Emmen spelen gelijk in pover duel

VOETBAL - Op een slecht veld en onder gure weersomstandigheden leek een gelijkspel tussen Nieuw Buinen en Emmen onvermijdelijk. Het verbaasde dan ook niemand dat het duel in 2-2 eindigde.
Knollenveld

Op het knollenveld van Nieuw Buinen was goed voetbal niet mogelijk. Er werden, door beide ploegen, veel fouten gemaakt en aan de 0-1 van Emmen ging een fout van doelman Robert Smit vooraf. De keeper van Nieuw Buinen wachtte te lang, waarna zijn uittrap, via het been van Rusambo Rajabu in het doel verdween.

Hectisch

Lang kon Emmen niet van de voorsprong genieten. Zes minuten later bracht Wessel Koomans Nieuw Buinen weer naast Emmen. In een hectische slotfase van de eerste helt kreeg Koomans direct rood van scheidsrechter Zeeman na een forse overtreding, terwijl Nieuw Buinen door een treffer van Arnoud Bentum, met een 2-1 voorsprong ging rusten.

Gelijkmaker

In de tweede helft werd het spel van beide ploegen niet beter. De thuisploeg probeerde de voorsprong te verdedigen, terwijl de ploeg van trainer Nico Haak te slordig speelde en weinig kansen kreeg. De gelijkmaker van Saber Hendriks kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Beide ploegen verdienden ook niet meer dan één punt.
Nieuw-Buinen schiet weinig op met het punt. De ploeg van trainer Eric Lippold blijft dertiende. Ook Emmen stijgt niet en blijft vierde.