Sleurwerk Ensing leidt niet tot medaille voor Schouten

SCHAATSEN - Ondanks het sleurwerk van Janneke Ensing uit Gieten, is Irene Schouten er niet in geslaagd om haar wereldtitel tijdens de massastart te prolongeren. Ze werd vierde.
In het Russische Kolomna ging de overwinning naar de Canadese Ivanie Blondin. Het zilver was voor de Koreaanse Bo-Reum Kim. En Japan won met Miho Takagi de bronzen medaille.


Ensing krijg het aan de stok met eindwinnares Blondin

De marathon over zestien rondes begon zeer chaotisch. Zeker vijf vrouwen kwamen in de eerste rondes al ten val. En Ensing kreeg het nog aan de stok met de latere eindwinnares Blondin. Zij probeerde zich in een treintje te manoeuvreren en na het nodige duw- en trekwerk lukte dat.

Schouten komt in de sprint tekort voor podium

Drie rondes voor het einde reed de Duitse Claudia Pechstein solo weg, maar die vluchtpoging werd verijdeld door Ensing. In de finale stond Schouten er alleen voor. Na een lange sprint kwam ze net tekort voor het podium, Ensing finishte in het peloton.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.