VolkerWessels bouwt de nieuwe ijshal in Assen, als hij komt

VolkerWessels gaat het ijscomplex in Assen bouwen als de nieuwe Drentse ijshal in Assen komt (Rechten: archief RTV Drenthe)
VolkerWessels gaat het ijscomplex in Assen bouwen als de nieuwe Drentse ijshal in Assen komt (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Als de nieuwe Drentse ijshal in Assen komt, dan gaat bouwbedrijf VolkerWessels die bouwen.
Dat werd vanavond bekend gemaakt in de Bonte Wever, bevestigt bestuurslid Philip Messak van Parkmanagement Assen naar aanleiding van een bericht van de
.

Plannen

De twee ondernemersclubs Parkmanagement Assen en Parkmanagement Assen-Noord hebben dat overlegd met VolkerWessels. Op 1 april worden de plannen overhandigd aan de provincie. Dan wordt er ook meer bekend over de 'groene' ideeën die de ondernemers en het bouwbedrijf hebben voor de ijshal.
'Serieuze partij'
Peter Takens van schaatsvereniging De Scheuvelloper uit Assen is positief over de keuze zegt hij tegen RTV Drenthe. "We zijn heel enthousiast over het plan. Het is een interessant voorstel en de initiatiefnemers van de ijsbaan hebben een partij gevonden die het ook interessant vindt en dat is VolkerWessels. Het is een serieuze partij en er wordt nu flink wat geld ingestoken."

Groene ideeën

Assen is samen met Hoogeveen in de strijd voor de nieuwe Drentse ijshal. De provincie let bij het beoordelen van de plannen onder andere op de duurzaamheid. In Assen ontfermd de stichting Stichting Duurzaam Energieneutraal IJscomplex Assen zich daarover. Volgens Phillip Messak wordt er in Assen hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat er op 1 april een sterk plan kan worden ingeleverd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.