Raad van State tikt gemeente Emmen op de vingers: vergeten geluidswal moet er komen

Activiteiten op Sportlandgoed Zwartemeer (Rechten: archief RTV Drenthe)
Activiteiten op Sportlandgoed Zwartemeer (Rechten: archief RTV Drenthe)
ZWARTEMEER - Sportlandgoed Zwartemeer moet daadwerkelijk hoge aarden geluidswallen bouwen. De Raad van State heeft de gemeente Emmen in een spoeduitspraak opgedragen actie te ondernemen.
Twee weken geleden trok de gemeente tijdens een zitting al het boetekleed aan. De gemeente Emmen gaf toe dat er een fout was gemaakt in het huidige bestemmingsplan.
Geluidsoverlast
Een buurman van het Sportlandgoed stapte naar de Raad van State omdat hij veel last heeft van het geluid op het terrein. In het nieuwe bestemmingsplan wordt het rijden met buggy's gelegaliseerd en dat zal naar verwachting nog meer lawaai opleveren. De buggy's mogen er volgens de Raad van State alleen rijden als er drie meter hoge geluidswallen tussen het landgoed en de woning van de buurman komen.
Vergeten
De Raad van State geeft aan dat de gemeenteraad van Emmen dit vergeten is op te nemen als verplichting in het bestemmingsplan. Emmen moet dit alsnog regelen. Later dit jaar volgt er nog een bodemzaak. Als het bestemmingsplan niet voor die tijd is hersteld, sneuvelt het complete bestemmingsplan alsnog.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.