Trein botst bij Dalfsen met hoogwerker: machinist omgekomen

DALFSEN - Een passagierstrein is vanochtend bij Dalfsen op een hoogwerker gebotst. Daarbij is de machinist om het leven gekomen en zijn meerdere mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Op het moment van het ongeluk zaten ongeveer vijftien passagiers in de trein.

Berging

De hulpdiensten zijn druk bezig met reddingswerk en de berging in de weilanden waar de gekantelde trein ligt. Enkele passagiers zijn opgevangen in een woning in de buurt van het spoor. De bestuurder van de hoogwerker kwam met de schrik vrij. Hij wordt verhoord door de politie.
Lees hier het liveblog terug.

Trein in het weiland

Het gaat om een trein van Arriva die vanuit Zwolle onderweg was naar Emmen. Het ongeluk gebeurde bij spoorwegovergang het Lage Veld bij Dalfsen. De trein ligt half op het weiland, half op het spoor.
"De schade is omvangrijk en het is nu nog niet te zeggen wanneer er met herstelwerk begonnen kan worden. Het treinverkeer zal daarom zeker vandaag nog niet hervat worden en ook morgen wordt nog hinder voor het treinverkeer verwacht", zegt de NS in een reactie aan de NOS.
Leden van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gaan naar Dalfsen om de situatie in ogenschouw te nemen.

Kijk hier live mee naar RTV Oost. Om 12.00 uur zenden ze een persconferentie uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.