Ooggetuige in Dalfsen: Het is één brok ellende

DALFSEN - "Ik dacht: het is niet goed, het is gewoon niet goed. Mensen gaan naar hun werk of komen er net vandaan. Het is één brok ellende." Dat zegt mevrouw Prins, ze was vlak bij de plek waar in Dalfsen een trein op een hoogwerker botste.
Het is een grote ravage op de plek van het ongeluk. Inmiddels is duidelijk dat de machinist, om het leven is gekomen. Meerdere mensen zijn gewond geraakt, van wie één ernstig.
Niemand om te helpen
"De impact op de omwonenden is groot", zegt RTV Drenthe-verslaggever Steven Stegen. Hij sprak met mevrouw Prins. "Het was al gebeurd toen ik aankwam, overal zag ik ambulances. Van de voorkant van de trein is niets over", vertelt ze.
"Ik heb niets kunnen doen, veel mensen waren al weg toen ik aankwam. Ik ben EHBO'er en had willen helpen, maar er was niemand meer om te helpen."
Een grote chaos
Ooggetuige Ria van der Ham was op Radio1 te horen. "Ik was thuis, de trein komt bij ons achterlangs. Ik hoorde echt het geluid van een trein op zijn zijkant. Ik ben er meteen naar toe gegaan", vertelt ze.
"Ik zag meerdere treinstellen op hun kant liggen. Het is een grote chaos, echt verschrikkelijk."
Lees hier het liveblog terug.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.