DOS'46 verspeelt dure punten tegen mede degradatiekandidaat

KORFBAL - DOS'46 heeft dure punten laten liggen in de strijd om lijfsbehoud in de korfballeague. De Nijeveners verloren in eigen hal met 17-20 van mede degradatiekandidaat DVO uit Bennekom.
De ploeg van trainer Daniël Hulzebosch leed dubbel verlies, want het zag ook Nynke Sinnema na acht minuten uitvallen met een ernstige knieblessure. Zij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. DOS'46 verloor eerder al Geertje Hoekstra en Marco Zegwaard met langdurige blessures.
Snelle voorsprong pakt verkeerd uit
De thuisclub begon voortvarend aan het duel en nam al snel een 3-1 voorsprong door twee treffers van Nynke Sinnema en eentje van Max Malestein. Maar daarna stokte de aanval en werd de korf een tijdlang niet meer gevonden. De tegenstander scoorde wel en boog de achterstand om naar een 6-3 voorsprong. Die voorsprong werd tot de rust vastgehouden (8-10).

Thuisclub mist schotkracht en overtuiging
Ook na de rust kreeg DOS'46 geen vat op het spel van DVO. De gasten bleven scoren en gingen vooral beter verdedigen. Daardoor kreeg de thuisclub nauwelijks de gelegenheid om vrij aan te leggen voor een schot. Ook een aantal doorloopballen leverde geen succes op. De echte vorm ontbrak bij DOS'46. Zonder tot groots korfbal te komen kon DVO de wedstrijd redelijk gemakkelijk uitspelen. En nam zodoende revanche voor de eerder dit seizoen geleden royale nederlaag in Bennekom.

DOS'46 in degradatiegevaar

Door deze nederlaag heeft DOS'46 zichzelf in de problemen gebracht. De ploeg heeft 9 punten uit 13 duels en staat maar twee punten boven de degradatiestreep. Met nog vijf wedstrijden te gaan wacht zaterdagavond opnieuw een zware dobber voor DOS'46. Dan staat de noordelijke kraker tegen LDODK uit Gorredijk op het programma.