Drents Museum hoopt dat Maya's honderdduizend bezoekers trekken

ASSEN - Het Drents Museum hoopt dat er zo'n honderdduizend mensen afkomen op de Mayatentoonstelling.
In het museum zijn ruim tweehonderd objecten afkomstig uit deze Midden-Amerikaanse cultuur te zien. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de expositie.

Grootste expositie

De tentoonstelling Maya's heersers van het regenwoud is de grootste Maya-expositie die ooit in Europa gehouden is. En veel objecten zijn nog nooit in Europa geweest.

Tempel

De expositie is een soort ontdekkingstocht. Die begint in het oerwoud en eindigt bij een metershoge Mayatempel. Hierin zijn vitrines gemaakt met daarin Maya-objecten. Daarin zijn eeuwenoude bekers, sieraden en beelden te zien.

Duizend kilo

Het was een hele klus om alle objecten naar Assen te krijgen. Negentig procent komt uit Guatemala. De rest uit Duitsland. Er zijn stukken die nog enkele grammen wegen, maar er is ook een beeld van duizend kilo.
Vanaf zondag is de tentoonstelling Maya's heersers van het regenwoud te zien en dat kan tot en met 4 september.

In Drenthe Toen hoort u zondag meer over de tentoonstelling. Luister vanaf 14.00 uur naar Radio Drenthe voor een gesprek met conservator Vincent van Vilsteren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.