Provincie steekt tonnen in nieuw Shakespearetheater in Diever

DIEVER - De provincie Drenthe geeft bijna drie ton uit voor de bouw van een nieuw Shakespearetheater in Diever. Het nieuwe theater krijgt een grote glazen koepel zodat het weer geen invloed meer heeft op de voorstellingen.
De plannen zijn vanmiddag door cultuurgedeputeerde Ard van der Tuuk in Diever gepresenteerd. Tijdens de bijeenkomst heeft de provincie een bedrag van 280.000 euro toegezegd. In totaal is er 350.000 euro nodig voor het theater. De resterende 70.000 euro moet het theater zelf bij elkaar zien te krijgen.

200 mensen

Het gaat om een rond, houten theater, waar 200 mensen in kunnen. De bedoeling is er kleinere voorstellingen te doen, los van de grote Shakespeare-opvoering in augustus en september. Verder is het geschikt voor lezingen, activiteiten uit het dorp Diever en het dient als trekker voor toeristen.

Shakespeare is Diever

Onder meer regisseur Jack Nieborg, burgemeester Rikus Jager van Westerveld en de mensen van het Shakespearetheater zijn betrokken bij de plannen. Het is 23 april de 400ste sterfdag van Shakespeare. Een uitgelezen kans volgens de provincie om als Drenthe, en dus vooral Diever, meer te doen met Shakespeare.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.