Nieuw Atlas Theater in Emmen moet ruim 40.000 bezoekers trekken

EMMEN - Het kost bijna 50 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: een fonkelnieuwe schouwburg met de modernste technische snufjes. De bouw van het Atlas Theater in Emmen schiet al behoorlijk op en de eerste artiesten voor de programmering zijn inmiddels geboekt.

Directeur Jan Geert Vierkant mikt op 40.000 bezoekers in het openingsjaar. Het streven is om bij de 140 eigen voorstellingen quitte te spelen. Om dat voor elkaar te krijgen moet de prijs van de toegangskaartjes mogelijk iets omhoog.

Groter dan de Muzeval

De nieuwe schouwburg wordt groter dan het huidige theater de Muzeval. De kleine zaal met vlakke vloer van het Atlas Theater krijgt 300 zitplaatsten. De vloer kan ook 3 meter opgetild worden en dan ontstaat er een poppodium met plek voor bijna 1000 bezoekers.

Drenthe niet meer vergeten

Het nieuwe podium moet Emmen op de kaart gaan zetten als popstad. "Want wat mij heel erg stoort is dat bandjes heel vaak tijdens een toer door Nederland van Groningen naar Zwolle gaan en Drenthe een beetje vergeten", zegt directeur Jan Geert Vierkant.
Pronkstuk
Pronkstuk van het nieuwe theater is natuurlijk de grote zaal, daar is plek voor ongeveer 820 zitplaatsen. Dankzij de toneeltoren met de modernste theatersnufjes en de orkestbak kunnen er ook musicals, opera's en grote shows als die van illusionist Hans Klok in de zaal staan.

Rondleiding

RTV Drenthe kreeg afgelopen week een rondleiding door het nieuwe gebouw. Dat leverde mooie plaatjes op van de omvang van het theater. Dat kunt u terug zien in het filmpje bovenaan dit artikel.

Programmering

De eerste grote publiekstrekker die in het Atlas Theater gaat optreden is Youp van ´t Hek. De cabaretier zal in september op de planken te zien zijn. In mei wordt het hele theaterprogramma duidelijk. Eerder gingen de kaarten voor Bert Visscher al in de verkoop. Zijn drie voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht.
Het Atlas Theater wordt half oktober officieel feestelijk geopend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.