Waar gaan de WKE-spelers naartoe?

VOETBAL - De spelers van de hoofdmacht van WKE hebben tot en met aanstaande vrijdag om overschrijving aan te vragen naar een andere club.
Gisteravond, nadat bekend werd dat het 1e elftal dit seizoen niet meer in actie komt, liepen de meeste spelers al met blauwe overschrijvingsformulieren in de kantine van de club uit Emmen.

Albertus keert terug bij FC Emmen

Spits Junior Albertus vervolgt zijn carriere in principe bij FC Emmen. De 19-jarige spits, die lange tijd in de Feyenoord-jeugd speelde, kwam vorig seizoen al uit voor de A's van FC Emmen. Dit seizoen zou hij de overstap maken naar de 1e selectie, maar Albertus bleek te zwaar. Hij kreeg 'huiswerk' mee van de clubleiding, maar koos vervolgens voor WKE. Zeven maanden later keert hij dus weer terug, mits hij vrijdagochtend door de keuring komt en de dispensatieformulieren worden goedgekeurd door de KNVB.

Görtz naar HHC

Verdediger Kevin Görtz zal zijn loopbaan voortzetten bij HHC in Hardenberg, de club die bezig is aan een sterk seizoen in de zaterdagtopklasse en op weg is naar promotie naar de tweede divisie.

Eleveld naar ACV

Erik Eleveld vraagt per direct overschrijving aan naar het Asser ACV. De linksbenige alleskunner had zijn ja-woord al gegeven aan de zaterdaghoofdklasse voor volgend seizoen, maar kan door het faillissement van WKE al een paar maanden eerder de stap maken.

Beukeveld, Kavak en De Graaf naar SVZW, IJzerman naar Harkema

Hetzelfde geldt voor doelman Raymond Beukeveld en centrumverdediger Nick de Graaf. Beide spelers hadden al een akkoord voor volgend seizoen bij SVZW in Wierden, maar kunnen nu meteen al strijden tegen degradatie uit de zaterdaghoofdklasse met hun nieuwe club. Ook Omar Kavak, die afgelopen zaterdag zijn 9e en 10e treffer maakte voor WKE, gaat zijn loopbaan in Wierden vervolgen. Simon IJzerman kan bij Harkemase Boys, waar hij pas na de zomer zou beginnen, dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid het kampioenschap vieren.

Anton Jongsma naar Pelikaan S

Aanvoerder en smaakmaker Anton Jongsma verkast naar derdeklasser Pelikaan S uit Oostwold. De 32-jarige middenvelder speelde zes jaar bij WKE. Pelikaan S werd de afgelopen twee seizoenen kampioen en staat inmiddels tweede in de zaterdag 3e klasse.

Zimmerman naar ONS Sneek

IJsselmeervogels zou een belangrijke gegadigde zijn om Angelo Zimmerman in te lijven, maar de routinier kiest voor zaterdagtopklasser ONS Sneek. Zimmerman, oud-speler van Cambuur, SC Veendam, RBC en FC Emmen was bezig aan zijn vijfde jaar bij WKE.

Kunst naar Be Quick 1887, Veenvliet naar Hoogeveen

Jorrit Kunst vervolgt zijn loopbaan bij Be Quick 1887. Sinds 2013 speelde de oud-speler van vv Gasselternijveen, FC Groningen (jeugd) en FC Emmen bij WKE. "Ik hoop kampioen van de hoofdklasse C te worden met Be Quick 1887 en dan zien we in de zomer wel verder", aldus Kunst. Bernando Veenvliet, de 20-jarige aanvaller die het dit seizoen vooral moest doen met invalbeurten in de WKE-hoofdmacht verkast per direct naar zondageersteklasser vv Hoogeveen.

Slagveer naar oude club TEVV

Fernando Slagveer kwam vandaag tot een akkoort met zondageersteklasser TEVV. Slagveer, die bezig was aan zijn eerste jaar bij WKE, speelde voor zijn komst naar Emmen ook al voor de club uit Tweede Exloërmond.

Schrik naar vv Valthermond

Tweede doelman Joost Schrik maakte vanavond op zijn facebookpagina bekend dat hij de overstap maakt naar vv Valthermond, de zondagtweedeklasser. "Een leuke, warme club", aldus Schrik.

Bakker, Kampman en Sanafikah moeten keuze nog maken

Aanvaller Henk Bakker is, samen met verdediger Maurice Kampman en middenvelder Emad Sanafikah, één van de weinige spelers die zijn keuze nog niet heeft gemaakt. "Ik heb verschillende gesprekken gevoerd, maar de knoop nog niet doorgehakt", aldus Bakker.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.