Geen treffers bij Go Ahead Eagles - FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft vanavond gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd in Deventer eindigde zoals die begon: 0-0.
Door dit resultaat zijn de Emmenaren gestegen naar de 5e plek in de Jupiler League. FC Volendam heeft één punt minder dan Emmen, maar kan de Drentse ploeg zondag weer passeren. Volendam ontvangt dan thuis MVV uit Maastricht. Go Ahead Eagles heeft twee punten minder dan Emmen, maar ook één duel minder gespeeld.

Danny Bouws

De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisclub. Gesteund door ruim 8000 supporters waren ook de eerste kansen voor Go Ahead Eagles, maar Darren Maatsen en Leon de Kogel scoorden niet. Ook kopte Sander Rozema nog per ongeluk op zijn eigen lat. Pas na 25 minuten kwam Emmen wat onder de druk uit, maar echte kansen kregen de Drenten niet. Frank Olijve schoot vanaf 18 meter over, maar echt zenuwachtig werd Eagles-doelman Theo Zwarthoed daar niet van. In een counter zorgden Erixon Danso en Boy Deul nog voor gevaar, maar de allergrootste kans op een treffer was toch voor de thuisclub. Nadat Maatsen stuitte op Telgenkamp zag De Kogel zijn rebound op de lijn gekeerd worden door Danny Bouws, die vanmiddag pas hoorde dat hij zou spelen (Jallo bleek teveel last te hebben van zijn rug).

Deul dichtbij een sneaky 0-1

Net als in de eerste helft was ook de beginfase van de tweede helft voor de mannen van trainer Hans de Koning, die voor de tweede keer op de bank zat bij de Deventer club. Weer was De Kogel dichtbij een treffer, maar hij schoot met een volley over de goal van Telgenkamp. De doelman moest kort daarna zelf in actie komen. Bouws leed knullig balverlies, waardoor Randy Wolters alleen af kon op Telgenkamp. Het schot van Wolters kwam te vroeg en was te slap om de Emmer-goalie te verrassen. Een kwartier voor tijd kreeg FC Emmen de grootste mogelijkheid om toch nog een sneaky met een driepunter De Adelaarshorst te verlaten. Invaller Johan Kulhan (die kwam voor de moegestreden Bouws) legde prima terug op Boy Deul maar zijn schot werd uit de kruising geranseld door Zwarthoed. Kort daarna claimden de Emmenaren nog een penalty nadat Go Ahead hands maakte, maar de bal ging niet op de stip.
Trainer Gert Heerkes: "Goede revanche na vorige week"
FC Emmen interim-trainer Gert Heerkes was na afloop een tevreden coach. "Ik vind dat we het heel volwassen gedaan hebben hier. We stonden er tegen een team dat ons in een volle bak wilde opjagen en passeren op de ranglijst. Helaas waren we in balbezit over negentig minuten te slordig, maar al met al is dit een prima revanche na die knotsgekke verloren wedstrijd van vorige week tegen Almere City FC. We toonden wilskracht en knokten met elkaar."
Volgende week vrijdag gaat FC Emmen op bezoek bij koploper Sparta in Rotterdam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.