Doelman Kremer helpt Hurry Up langs Aalsmeer

HANDBAL - Tegen Volendam bewees hij nog lang niet versleten te zijn en exact twee weken later was hij opnieuw de grote man: Manuel Kremer. Dankzij zijn uitstekende keeperswerk won Hurry Up voor de derde keer in de kampioenspoule. Thuis tegen Aalsmeer leek Hurry Up al vroeg te bezwijken, maar na zestig minuten spelen stond er in Zwartemeer 23-22 op het scorebord.
Hurry Up stond bij rust 6-11 achter. De ploeg van Joop Fiege speelde slordig en zonder passie. Aalsmeer liep na de hervatting nog verder uit, maar toen begon de grote Manuel Kremer-show. De 43-jarige keeper pakte, net als twee weken geleden tegen Volendam, het ene na het andere schot. Bovendien begonnen zijn medespelers meer te scoren. Op 18-18 kwam Hurry Up voor het eerst gelijk en de Zwartemeerders gingen erop en erover. Vlak voor tijd - bij een 23-22 stand - had Aalsmeer de laatste aanval. Man of the match Kremer redde en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning.

Stand

Hurry Up staat na vier wedstrijden derde met zes punten. De achterstand op koploper Lions bedraagt twee punten. Kremer was na afloop realistisch: "We gaan nog altijd voor een plek bij de eerste zes, die plaatsing voor de BeNe League inhoudt, maar houden de eerste twee plekken in het achterhoofd."
E&O kwam thuis niet verder dan 20-20 tegen Quintus en dat na twee keer een hele ruime voorsprong. De club uit Emmen heeft na 4 duels 1 punt en staat daarmee op plek 7 van de kampioenspoule.