Medewerkers Jumbo Slagerij Beilen overhandigen handtekeningen aan directie

De werknemers van de slagerij in Beilen overhandigen handtekeningen aan de directie
(Rechten: archief RTV Drenthe)
De werknemers van de slagerij in Beilen overhandigen handtekeningen aan de directie (Rechten: archief RTV Drenthe)
BEILEN - De medewerkers van de centrale slagerij in het Jumbo-distributiecentrum overhandigen morgen tijdens een personeelsbijeenkomst handtekeningen aan de directie.
De werknemers willen hiermee aandacht vragen voor de plannen van het hoofdkantoor om de slagerij in Beilen te verkopen. Jumbo vindt de slagerij niet meer passen bij de kernactiviteiten en kondigde begin dit jaar aan de slagerij, waar 109 mensen in vaste dienst werken, te willen verkopen.

Handtekeningen

Werknemers van de slagerij hebben de handtekeningen onder meer opgehaald bij het winkelend publiek in Beilen. Met de in totaal 332 handtekeningen willen de medewerkers een signaal afgeven. Zij willen een werkgelegenheidsgarantie van vijf jaar als de slagerij verkocht wordt.

Werkgelegenheidsgarantie

Eind februari wilden de medewerkers van de slagerij gaan staken bij het hoofdkantoor in Veghel. Jumbo vond de aangekondigde staking 'disproportioneel' en spande een kort geding aan. De rechtbank stelde Jumbo in het gelijk en de staking ging niet door.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.