Inbreker sportkantines verslaafd aan de kick: 240 uur werkstraf

De man brak onder meer in bij VV Noordscheschut (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man brak onder meer in bij VV Noordscheschut (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een 23-jarige man uit Coevorden kreeg een celstraf van 360 dagen, waarvan 341 voorwaardelijk opgelegd voor een reeks van 26 inbraken in sportkantines.
Ook moet de man 240 uur werken en zich onder psychiatrische behandeling laten stellen. Dat bepaalde de rechtbank in Assen vandaag.

Voetbalclubs en bedrijven

De Coevordenaar brak tussen augustus en oktober onder meer in bij kantines van VV Noordscheschut, SC Elim en HHC Hardenberg. Hij nam onder meer geld en etenswaren mee. Ook waren werkvoorzieningsschap EMCO, restaurant Casa Delisias en Café Marktzicht in Coevorden de klos. Daar maakte de man geld en laptops buit.
Volgens de rechtbank had de reeks inbraken veel weg van een strooptocht. De man verklaarde dat het inbreken verslavend werkte en dat het hem een kick gaf.

Leven beteren

Het Openbaar Ministerie eiste vijftien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechter hield er bij het vonnis echter rekening mee dat de man goed meewerkte en openheid van zaken gaf. Daardoor konden veel misdrijven worden opgelost. Ook wil de man zijn leven beteren.

Medeverdachte

De Coevordenaar verklaarde dat hij alle inbraken pleegde met een 37-jarige plaatsgenoot. Omdat die man alles ontkende, kon het Openbaar Ministerie hem maar voor vijf inbraken vervolgen. Voor de rest had het OM te weinig bewijs. Hij moet acht maanden de cel in, omdat hij al veel vaker is veroordeeld.
Behalve de cel- en werkstraffen moeten de mannen een schadevergoeding van ruim 3.000 euro betalen aan de gedupeerde clubs en bedrijven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.