Thijs Rinsema wint de DHV-prijs voor Drentse geschiedenis 2015

ASSEN - Thijs Rinsema uit Meppel heeft de prijs gewonnen van de Drentse Historische Vereniging (DHV). Dat is vanmiddag bekend gemaakt tijdens een uitzending van het Radio Drenthe-geschiedenisprogramma Drenthe Toen.
De DHV-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Drentse geschiedenisinitiatief. Rinsema krijgt de prijs voor zijn boek 'Tussenstation Meppel: Fritz Blasbalg op de vlucht voor Hitler'. "Het is echt fantastisch, ik ben er stil van", zegt Rinsema na de bekendmaking. "Ik ben er echt heel blij mee."
Prijs voor hele oeuvre
Waarnemend juryvoorzitter Michiel Gerding sprak de winnaar toe. Rinsema krijgt volgens de jury de prijs niet alleen voor zijn nieuwste boek, maar voor zijn hele oeuvre. "Rinsema heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet, onder meer voor de Maatschappij van Weldadigheid. Hij heeft een enorme volharding en werkt nauwkeurig. Hij gebruikt hierbij een wetenschappelijke benadering, zonder mensen tekort te doen. Rinsema bereikt hiermee een groot publiek en voldoet in alle opzichten aan de vereisten van de DHV."
De genomineerden
Andere genomineerden waren Wim Ensing uit Elim met zijn boek, talkshow en website over 'Het drama van Justina Abelina' en De Historische Vereniging Anloo met het project Rondom Magnus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.