Opnieuw plofkraak gepleegd bij het Duitse Meppen

Mogelijk is de Utrechtse Audi-bende opnieuw verantwoordelijk (Rechten: archief RTV Drenthe)
Mogelijk is de Utrechtse Audi-bende opnieuw verantwoordelijk (Rechten: archief RTV Drenthe)
SURWOLD - De 'Audi-bende' heeft mogelijk opnieuw toegeslagen. In Surwold bij het Duitse Meppen is afgelopen nacht opnieuw een plofkraak gepleegd. Daarbij werd de pinautomaat in het dorp opgeblazen.
De plofkraak in Surwold is volgens de Duitse politie mislukt. Het gas ontplofte te vroeg en de geldautomaat vloog in brand. De daders sprongen in een auto en sloegen op de vlucht. Ze zijn nog spoorloos.

Audi-bende

De politie heeft haar pijlen gericht op een groep daders uit de omgeving van Utrecht die de Audi-bende wordt genoemd. Afgelopen nacht werd in Wachtum nog een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden die in een gestolen Audi over de A37 richting Duitsland reed. Of hij daadwerkelijk tot de bende behoord, wordt onderzocht. De man zit vast.

Plofkraken eerder deze week

In de nacht van dinsdag op woensdag werd in Meppen zelf een plofkraak gepleegd. Op de vlucht kwam toen een van de drie daders om het leven, één raakte zwaargewond en één kon worden opgepakt. In de nacht van woensdag op donderdag was er een plofkraak in het dorp Dalum, dat ook in de buurt van Meppen ligt.

Twintig kraken sinds de zomer

Sinds de zomer zijn er zeker twintig plofkraken in de grensregio gepleegd. Ook andere gebieden in het westen van Duitsland worden geteisterd door plof- en ramkraken. Die lijken vaak het werk van Nederlanders te zijn, die naar Duitsland uitwijken omdat
de pinautomaten in Nederland beter zijn beveiligd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.