Drentse handbalderby prooi voor Hurry-Up

Hurry-Up wint in het hol van de leeuw (Rechten: RTV Drenthe)
Hurry-Up wint in het hol van de leeuw (Rechten: RTV Drenthe)
HANDBAL - De handbalderby tussen E&O en Hurry Up is gewonnen door de Zwartemeerders. In een goed gevulde sporthal Angelslo in Emmen werd het 28-34.
"Een verdiende zege voor Hurry Up", zo oordeelden beide trainers na afloop. "Na een onrustig begin herstelden we ons door wat omzettingen in de dekking", meende Hurry Up-trainer Joop Fiege. "En vergeet niet dat Guido Rink uitstekend stond te keepen", vulde E&O-coach Edwin Kippers aan.

1e helft

In de openingsfase nam de jonge ploeg van Edwin Kippers brutaal de voorsprong (5-3), maar na een kwartier spelen zette Hurry-Up bij 7-7 aan. Het team van bondscoach Joop Fiege legde het fundament voor de derbywinst in het tweede kwartier voor rust: 11-19. Door de prima dekking, met Ruben Fiege en Ronald Suelmann in een uitblinkende rol konden de oranjehemden veelvuldig scoren in de break en tegenaanval.

2e helft

Na tien minuten in de tweede helft was het verschil zelfs 13 punten bij 15-28 en wisselde Fiege veelvuldig. "Ik win liever met zes verschil wanneer ik tien spelers gebruik in een wedstrijd, dan met 15 verschil terwijl ik maar zes spelers inzet", lichtte Fiege het verval in het laatste kwartier toe. Want E&O, dat door de wisselingen wat offensiever ging spelen verkleinde het verschil tot zes punten: 28-34. Kippers: "Die 5-1 dekking wilde ik niet eerder spelen omdat een speler als Trainavicius dan als een mes door de boter gaat. Dat is zelfmoord. Toen hij naar de kant ging was dat een ander verhaal. In die fase deden we het ook goed, net als in de beginfase van de wedstrijd."

Rink onder de lat

Topscorer van de wedstrijd werd kersverse international Tommie Falke met twaalf doelpunten. Bij de Zwartemeerders stond Guido Rink, die een aantal weken geleden na drie jaar afwezigheid bij de selectie gevoegd is, de hele wedstrijd onder de lat.

Hurry Up steviger op plek 3

Door de zege blijft Hurry-Up in het spoor van Limburgse grootmachten BEVO en Lions. De club uit Zwartemeer heeft 8 punten uit 5 duels. Daarmee staat de ploeg op plek 3 in de kampioenspoule. Koploper is LIONS met 10 uit 5, gevolgd door BEVO met 9 punten. Nummer 4, Volendam, heeft 5 punten.

E&O op plek 7

E&O wacht na vijf wedstrijden nog op de eerste overwinning in de kampioenspoule. Met 1 punt staan de Emmenaren 7e. Quintus staat op de 6e plek, de laatste plek die promotie naar de BeNe-league betekent. De formatie uit Kwintsheul heeft na de zege op Tachos nu 3 punten uit 5 wedstrijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.