Damkampioenen gehuldigd in Hijken: 'Het gaat hier om wereldklasse'

DAMMEN - In de Dorpshoeve Hijken kreeg de Nederlands kampioen in de ereklasse Hijken DTC de bijbehorende beker uitgereikt.
Op zaterdag 27 februari werd de titel tegen de gedoodverfde concurrent Huissen al in de wacht gesleept. Het was voor Hijken DTC de tweede titel: ook in 2014 was het Drentse team het sterkste van de ereklasse.
Bloemen en gebak
Wethouder Gerard Lohuis van de gemeente Midden-Drenthe trakteerde op gebak, bracht bloemen mee en een envelop met 150 euro voor de clubkas. "Daar kunnen we toch mooi twee damklokken voor kopen of tien plastic damborden", aldus voorzitter Wim Koopman.
Ook waren er mooie woorden van wethouder Lohuis. "We hebben meer Nederlands kampioenen in onze gemeente. Maar jullie spelen op het hoogste niveau in de ereklasse en dat is echt bijzonder omdat je ook weet dat het hier om wereldklasse gaat. En ik hoop dat dat ook afstraalt op de gemeente Midden-Drenthe."
Trotse Boomstra
Sterspeler Roel Boomstra was beslissend tegen Huissen. Hij won als enige zijn partij. "Ik ben trots op de club en op mezelf. En Huissen hoeft niet te bellen, want ik blijf bij Hijken. Ik heb het hier naar m'n zin en we spelen hier elk jaar om de titel."
De regerend Nederlands kampioen zal volgende maand zijn individuele titel niet verdedigen omdat hij z'n studie Natuurkunde voorrang geeft. Wel mag hij eind dit jaar Jan Groenendijk uitdagen om de wereldtitel. Regerend wereldkampioen Georgiev - die vorig jaar de titel won in Emmen - zegde af voor deze tweekamp. 'Ik heb officieel nog geen reden van hem gehoord. Maar voor mij is het een mooie kans", aldus Boomstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.