'Rijk moet meebetalen aan veteranenopvang Assen'

ASSEN - Kan het Rijk meebetalen aan veteranenopvang de Compound in Assen, wil D66 in de Tweede Kamer weten. In Assen dreigen elf getraumatiseerde oud-militairen op straat te belanden door getouwtrek over de financiering van de Compound.
"Compound Assen vangt veteranen op uit het hele land, dus nu er problemen zijn met de financiering, vinden wij het logisch dat het Rijk ook meebetaalt aan de kosten", vertelt Vera Bergkamp van D66.
"Wij vinden het belangrijk dat je goed zorgt voor de veteranen, want zij hebben zich met gevaar voor eigen leven ingezet voor ons land."
Belangrijk
Eerder werd al duidelijk dat over een maand het geld op is bij de Compound. "We hopen dat we nog op tijd zijn met de kamervragen", aldus Bergkamp. "Als dat niet zo is, dan gaan we op een andere manier aandacht vragen voor deze zaak, want het is echt belangrijk dat er een oplossing komt."
Raadsvragen
Ook vanuit de Asser gemeenteraad zijn vragen gesteld over de kwestie. Volgens de partij OpAssen is de gemeente moreel verplicht om te voorkomen dat de oud-militairen op straat komen te staan. De partij wil onder meer weten of het college van B en W mogelijkheden ziet om de sluiting te voorkomen en of er alternatieve opvangmogelijkheden zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.