Marple-gate krijgt vandaag vervolg in de rechtbank

ASSEN - De ontslagen politiefunctionaris Greet Elsinga, die bekend is van haar recherchewerk voor de provincie Drenthe, vecht vandaag voor de rechter haar ontslag bij de Politieacademie aan.
Elsinga kreeg per 1 november 2014 ontslag bij de academie. Ze had de politieleiding niet verteld dat ze ook het particulier recherchebureau Marple leidde. Met dit bureau deed ze in 2014 voor de provincie Drenthe fraudeonderzoek naar vier ambtenaren in de zo genoemde Marple-gate.

Commotie

Over dit onderzoek ontstond veel commotie in de provinciale politiek, onder meer omdat Marple er onderzoeksmethodes op na hield zoals het plaatsen van gps-bakens onder auto's en een afluisterapp op een telefoon.

Ontslag

Na vragen van RTV Drenthe aan de politieleiding over het particuliere recherchewerk van Elsinga in Drenthe, kwam de politievrouw in problemen. Ze had haar onderzoekswerk als bureau Marple niet gemeld bij de Politieacademie, zo bleek.
Na disciplinair onderzoek volgde ontslag, 'wegens ernstig plichtverzuim', luidde de verklaring van de politieleiding.

Zie ook: Drentse Marple-gate krijgt staartje: rechercheonderzoekster vecht ontslag aan

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.