Coevorden stemt in met zeven extra windmolens

Zeven extra windmolens (Rechten: pixabay.com)
Zeven extra windmolens (Rechten: pixabay.com)
COEVORDEN - De gemeenteraad van Coevorden heeft vanavond ingestemd met de plaatsing van zeven extra windmolens.
Het gaat om vier windmolens in het gebied Weijerswold, ten oosten van Coevorden en om drie molens op het zuidelijk deel van het Europark. Het afgelopen jaar hebben initiatiefnemers en bewoners intensief overlegd over locaties en compensatie.
Niet in stemming
Het Progressief Akkoord Coevorden probeerde nog steun te vinden bij andere fracties om het besluit uit te stellen tot aan de zomer, maar de partij bracht een motie die daartoe opriep niet in stemming.
Duitse zijde
Het PAC wilde de extra tijd gebruiken om te overleggen met de overheden aan Duitse zijde. Duitsland wil een aantal molens die aan de grens staan vervangen door veel hogere exemplaren. Dat heeft volgens de Nederlandse initiatiefnemers effect op de te plaatsen Nederlandse molens.

Wethouder Jeroen Huizing zei tegen de raad dat de eerste contacten met de Duitse collega's inmiddels tot stand zijn gekomen. "Het is duidelijk dat wij als gemeente en ook de provincie een formele rol krijgen in het Duitse proces. Maar ik verwacht meer van de gesprekken die er gaan komen tussen de exploitanten aan beide kanten van de grens."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.