Nieuwe staking bij Engie met compliment aan NAM

Een eerdere staking bij Cofely/Engie (Rechten: Nico Swart/ RTV Drenthe
Een eerdere staking bij Cofely/Engie (Rechten: Nico Swart/ RTV Drenthe
ASSEN - Honderden werknemers van installatiebedrijf Engie (voorheen Cofely) leggen dinsdag opnieuw het werk neer en ze houden hun staking bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen.
De stakingsactie is niet gericht tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij, maar het bedrijf wordt juist in het zonnetje gezet. De NAM krijgt een gouden kei uitgereikt, meldt
.

'NAM zorgt wel voor werk'

Installatiebedrijf Engie is op dit moment bezig met een reorganisatie vanwege instabiliteit op de olie- en gasmarkt. Vooral de kostenbesparing bij de NAM, de grootste klant van Engie, zou het bedrijf parten spelen. Volgens vakbonden FNV en CNV is dat onzin: "Engie heeft jarenlang liggen slapen. Ze hadden moeten investeren in nieuwe markten. De NAM zorgt er in ieder geval voor dat er nu nog wél werk ligt."

Ontslagen

Bij het voormalige Cofely verdwijnen 120 van de 800 banen in het Noorden. In 65 van de gevallen gaat het om gedwongen ontslag. Volgens de vakbonden ligt er geen fatsoenlijk sociaal plan. De bonden eisen een hogere ontslagvergoeding, bij- en omscholing en hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Eerdere acties

Afgelopen week en vorige week werd er ook al actie gevoerd bij het installatiebedrijf. Zo legden de werknemers van de Engie-vestigingen uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel afgelopen maandag voor 48 uur het werk neer. De medewerkers kwamen bij elkaar in Roden voor een stakingsmars.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.