Roden pakt in Zuidbroek periodetitel

VOETBAL - Roden heeft in Zuidbroek de tweede periode gepakt. Na een moeizame eerste helft won de ploeg van trainer Harry Zwiers overtuigend met 3-1. Op basis van de tweede helft had de score veel hoger moeten uitvallen.
Onder moeilijke weersomstandigheden ging Roden op zoek naar de winst. De ploeg had in de eerste helft meer balbezit, maar creëerde weinig grote kansen. ZNC was op de counter wel een paar keer gevaarlijk en nam in de 24ste minuut de leiding. Freddie van der Velde passeerde ongelukkig zijn eigen doelman.

Nog een eigen goal

Vlak voor rust kwam Roden op gelijke hoogte. De Groningers scoorden ook in eigen doel. Dit keer passeerde Ronald Lugtenberg zijn eigen doelman.
Na rust kwam Roden sterk uit de kleedkamer. Binnen dertig seconden verzuimde Bert Roede zijn ploeg op voorsprong te zetten. Negen minuten later wist Roede wel het net te vinden. De spits schoot een terecht gegeven strafschop onberispelijk binnen.
Periodetitel
Met name René de Vries verzuimde daarna de voorsprong te vergroten. De lange aanvaller miste een paar niet te missen kansen. Uiteindelijk vergrote Vincent van Santen de marge en kwam de periodetitel niet meer in gevaar. In de slotfase kreeg ZNC doelman Prins een rode kaart, voor een natrappende beweging.
Roden staat nu op de derde plaats in de tweede klasse L met 41 punten uit 20 wedstrijden. Koploper is GRC Groningen gevolgd door Noordster.