Vakbonden: NAM zorgt voor banen en krijgt daarom een 'Gouden Kei'

ASSEN - Vakbonden FNV en CNV en stakende werknemers van installatiebedrijf Engie hebben een 'Gouden Kei' overhandigd aan de NAM in Assen. De aardoliemaatschappij wordt geroemd omdat die voor veel werkgelegenheid zorgt.
Het bestuur van de NAM heeft de kei niet in ontvangst genomen. Actievoerders hebben de 'Gouden Kei' daarom voor de hoofdingang achtergelaten.

Staking

Tegelijkertijd wordt er vandaag gestaakt bij de NAM. De actie van honderden werknemers van Engie (voorheen Cofely) is niet gericht tegen de NAM, maar tegen hun eigen werkgever.

Liggen slapen

Engie voert een grote reorganisatie door. Naar eigen zeggen vooral veroorzaakt door de kostenbesparing bij de NAM. Maar volgens vakbonden FNV en CNV is dat onzin.
"Engie heeft jarenlang liggen slapen. Ze hadden moeten investeren in nieuwe markten. De NAM zorgt er in ieder geval voor dat er nu nog wel werk is", aldus bestuurder Marijke Eggengoor van FNV Metaal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.