Belangrijke verkeersader van Assen vanaf vrijdag dicht, aanleg tunnel begint

ASSEN - Met de afsluiting vrijdag van het noordelijke deel van de Overcingellaan, gaat een van de belangrijkste verkeersaders in Assen dicht. Reden is de aanleg van een tunnel in het stationsgebied.
Maar de pijn wordt deels verzacht door de opening van de heringerichte Stationsstraat. Daardoor blijft de binnenstad van Assen vanaf de zuidkant bereikbaar via de Overcingellaan.
Vrijdag start in het noordelijke weggedeelte de bouw van de 170 meter lange Overcingeltunnel officieel, met een symbolische actie van wethouder Harmke Vlieg. Zij graaft de eerste meters asfalt uit het wegdek van de Overcingellaan.
Het werk aan het eerste noordelijke deel van de tunnel duurt een jaar. Vanaf april 2017 gaat het zuidelijke deel van de Overcingellaan op de schop voor het tweede gedeelte van de autotunnel.
De Overcingeltunnel zorgt ervoor dat doorgaand verkeer van Assen-Zuid naar de noordkant vanaf april 2018 onder het nieuwe stationsgebied doorgeleid wordt. Het stationsplein wordt daarmee autoluw.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.