Vlucht naar Londen geannuleerd na voorzorgslanding: 'Ik hoef niet zo nodig met dit vliegtuig'

EELDE - Met hun koffers zitten ze in het restaurant van het vliegveld in Eelde. De reizigers die om tien uur vanochtend naar Londen zouden vertrekken, kunnen niets anders doen dan wachten.
Hun vliegtuig maakte vanochtend een
vanwege rook in de cabine. Het toestel van Stobart Air vloog van Londen naar Eelde en had acht passagiers en vier bemanningsleden aan boord. Rond half tien stond het vliegtuig veilig aan de grond, niemand raakte gewond.

Onderzoek

De lijnvlucht zou om tien uur weer moeten vertrekken richting Londen, maar die vlucht is geannuleerd, zo meldt Groningen Airport Eelde. Er wordt onderzocht waar de rook in de cabine vandaan kwam. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe wordt dat onderzoek gedaan door Stobart Air.

'Niet prettig'

Ondertussen wachten de reizigers de nieuwsontwikkelingen gelaten af. "Ik wacht maar rustig. Ik heb wel mijn twijfels over dit toestel, ik vind het niet prettig. Stel je voor dat je in de lucht wat gaat meemaken, daar zit niemand op te wachten", zo zegt een van de wachtende passagiers.

Latere vlucht naar Londen

Een medepassagier vult aan: "We gaan vandaag sowieso nog naar Londen, er gaat later vandaag nog een vlucht. We weten verder nog niets, behalve dan dat er een mankement is met dit toestel. Ik hoef niet zo nodig met dit vliegtuig. Eerst maar eens afwachten, maar onze middag in Londen valt wel een beetje in het water op deze manier."

Groningen Airport Eelde heeft inmiddels laten weten dat de passagiers vanavond alsnog naar Londen vertrekken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.