Hurry Up wil het onmogelijke mogelijk maken in kwartfinale beker

HANDBAL - "Wij willen vooral zelf goed handballen", laat Hurry Up-trainer/coach Joop Fiege een dag voor de kwartinalewedstijd in de beker tegen topfavoriet Lions weten. "Natuurlijk hopen we dat zij een mindere dag hebben, maar daar heb ik geen invloed op. Één ding is zeker, wij zullen top moeten zijn om een resultaat te halen."
"De op één-na-slechtste loting die denkbaar was"

Volgens de coach van de Zwartemeerders is de thuiswedstrijd tegen Lions de op één-na-slechtste optie die zijn ploeg kon loten in de kwartfinale. "Nog beroerder was het geweest als we naar Limburg hadden gemoeten. Maar aan de andere kant hadden ook zij liever een andere loting gehad."

Lastige dekking

Fiege wil zijn eigen team niet teveel in de underdog-rol schuiven, maar is wel realistisch en dat is niet voor niets. Dit seizoen staat er, net als vorig jaar, geen maat op de ploeg uit Limburg. De regerend landskampioen en bekerwinnaaar heeft een selectie die alle posities minimaal dubbel bezet heeft, de ploeg is gewend om veel topwedstrijden te spelen in korte tijd en niet onbelangrijk: Lions heeft een dekking die heel erg lastig te bespelen is voor een ploeg als Hurry Up. "Ze spelen een soort basketbaldekking: op eigen helft geven ze iedereen een soort van mandekking en dat is lastig voor onze grote en niet zo wendbare schutter. Daar moeten we antwoorden op zien te vinden. In de twee playoff-duels lukte dat niet, laten we hopen dat dat in een volle sporthal in Zwartemeer wel gaat lukken."
Hurry Up - Lions begint vanavond om 20.00 uur. De winnaar speelt de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd Volendam - Houten.
Overigens is het duel nog niet uitverkocht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.