Drugsverslaafde uit Paterswolde krijgt voorwaardelijke taakstraf voor grootschalige oplichting op station

Station Groningen (archieffoto RTV Drenthe)
Station Groningen (archieffoto RTV Drenthe)
PATERSWOLDE - Een 21-jarige man uit Paterswolde zou vorig jaar op het station van Groningen zeker vijftig tot honderd mensen hebben opgelicht. Geld dat ze hem gaven voor een treinkaartje ging op aan drugs.
Daarvoor heeft hij een taakstraf van tachtig uur gekregen. Geheel voorwaardelijk, want hij zou momenteel in een afkickkliniek in Schotland zitten voor zijn cocaïneverslaving.

Trein naar Middelburg

Vijf mensen deden aangifte van oplichting tussen juli en oktober vorig jaar. Op het station werden ze aangesproken door een jongeman die zei geld nodig te hebben voor een treinkaartje naar Middelburg. Hij zou zijn portemonnee zijn verloren of zijn vrienden met wie hij reisde zijn kwijtgeraakt na een nacht stappen.
Om hen over de streep te trekken, liet hij zijn Facebookpagina zien of gaf hij een telefoonnummer of een foto van zijn identiteitskaart. Het geleende geld, dat varieerde van enkele tientjes tot soms honderd euro, zag geen van zijn slachtoffers ooit terug.
De man had bij de politie spijt betuigd en opgebiecht dat hij veel meer slachtoffers had gemaakt dan de vijf die aangifte deden. 'Misschien wel meer dan honderd.'

Verslavingsgevoelig

Volgens zijn advocaat heeft de man psychiatrische problemen en is hij 'extreem verslavingsgevoelig'. Dat had hem nog niet eerder in de problemen gebracht, want de Paterswolder had geen strafblad.
Hij moet een van zijn slachtoffers, die om een schadevergoeding had gevraagd, twintig euro terugbetalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.