Cascaderun Blog: Levy IJtsma

Levy IJtsma
Levy IJtsma
Het is zover, deze week moet het gaan gebeuren! Over drie nachten is de tiende editie van de Cascaderun. Ik associeer de Cascaderun met een mooie zonnige lentedag, waarop alle terrassen in de binnenstad van Hoogeveen stampvol zitten.
Toen ik een paar dagen geleden naar de weersvoorspellingen keek, zag het er alles behalve zonnig uit. Maar zoals het er nu uitziet wordt het niet te warm, een beetje bewolkt en een kleine kans op een bui. Dit zijn wat mij betreft wel de ideale omstandigheden om hard te lopen.
Afgelopen maandag was RTV Drenthe bij mij om een portret over mij te maken, de mens achter de deelnemer. Aanstaande vrijdag wordt dit uitgezonden in De week van de Cascaderun. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat!
Vorig jaar had ik heel optimistisch een strak loopschema op mijn hand geschreven, dat ervoor zou zorgen dat ik mijn streeftijd kon lopen. Al na twee kilometer merkte ik dat dat onbegonnen werk was. Mijn tactiek voor dit jaar zal dus niet hetzelfde zijn. Ik ga geen schema's maken, maar loop gewoon zo snel mogelijk en dan zie ik wel wat voor eindtijd dat gaat opleveren.
Mijn eindtijd zal voor het grootste gedeelte afhangen van de dag. Heb ik een goede dag en gaat het lopen goed, dan zou ik mezelf zomaar eens kunnen verbazen. Maar heb ik een slechte dag en het lopen gaat zwaar, dan wordt het een zware tocht.
We gaan het zien zondag. Voor alle lopers, heel veel succes! En voor alle toeschouwers, veel plezier en moedig ons een beetje aan. Ik heb er zin in!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.