Kenianen winnen 10 en 5 mijl van de Cascaderun

HARDLOPEN - De Keniaan Nicholas Makau heeft vanmiddag de 10 mijl van de Cascaderun in Hoogeveen gewonnen. Hij kwam binnen na 47 minuten en 4 seconden.
Dat is een nieuw parcoursrecord op deze afstand. Hij brak het oude record met 1 minuut en 24 seconden.
De beste Drent op deze afstand was Henry Rutgers uit Noordscheschut, hij werd vierde in een tijd van 52:39. Vorig jaar won Rutgers de 10 mijl nog. Bij de vrouwen ging de winst op de 10 mijl naar Helen Musyoka uit Kenia in 57:48. Jacelyn Gruppen uit Stuifzand werd tweede in 58:03.
De 5 mijl bij de heren ging naar Kennedy Kimenga, ook uit Kenia, in 24:23. Bij de dames ging de winst naar de Keniaanse Diana Kipyogei in een tijd van 26:56.
De Cascaderun ging vanmorgen van start met de Unicef Kinderloop. Ruim 1500 kinderen renden mee om geld in te zamelen voor kinderen in nood.
Daarna was er de GigaG-run voor mensen met een beperking, de GigaG-run werd voor de eerste keer georganiseerd. Er liepen honderd mensen mee.
Er zijn ongeveer 35.000 mensen naar het centrum van Hoogeveen gekomen om de hardlopers aan te moedigen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.