Komst van Factory Outlet Center in Assen is weer een stapje dichterbij

ASSEN - Gedeputeerde Staten van Drenthe willen meewerken aan de komst van een Factory Outlet Center (FOC) in Assen.
Ze leggen het plan neer bij Provinciale Staten. Die gaan beslissen of ze de omgevingsvisie willen aanpassen. De huidige omgevingsvisie staat een winkelcomplex in de weilanden bij het circuit niet toe. Op 18 mei is er commissievergadering waarin de komst van het FOC wordt besproken.

Open proces

"Wij gaan er met de Staten over in discussie via een heel open proces. We hebben een aantal criteria op een rijtje gezet en een eerste indruk gegeven over wat het kan opleveren", vertelt gedeputeerde Tjisse Stelpstra.
Het college van GS ziet geen ruimtelijke belemmeringen, maar erkent wel dat er economische gevolgen zijn voor ondernemers in de binnenstad. "Maar als je alle plussen en minnen op een rij zet, dan kunnen wij ons voorstellen dat je tot een positief oordeel komt", aldus Stelpstra.

Omgevingsvisie

In maart vroeg het college van de gemeente Assen aan Gedeputeerde Staten om mee te werken aan de komst van het FOC bij het TT Circuit. Om het FOC er te laten komen, moet in ieder geval de provinciale omgevingsvisie worden aangepast. Met de huidige regels is een winkelcomplex in de weilanden bij het TT Circuit niet toegestaan.
In februari ging de gemeenteraad van Assen zelf akkoord met de komst van een outletcenter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.